Maaseudun yritys- ja hanketukien haku on käynnissä

Oletko kehittämässä toimintaasi tai investoimassa? 

ELY-keskus kaipaa lisää hakemuksia.

Maaseudun yritystukia voi saada yritystoiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen ja investointeihin.

Yritystoiminnan alkuvaiheessa voit tehdä tuella kokeiluja tai ostaa asiantuntija-apua, jolla kehität esimerkiksi markkinointia tai yrityksesi tuotteita ja palveluja. Voit käyttää tukea myös olemassa olevan yrityksen omistajanvaihdoksen suunnitteluun. Jo toiminnassa oleva yritys voi hankkia tuella asiantuntija-apua tai tehdä investointeja.

Rahoitusta myöntävät Uudenmaan ELY-keskus ja alueen Leader-ryhmät. Tänä vuonna ELY-keskus voi myöntää rahoitusta laajempiin yritys- ja kehittämishankkeisiin noin 2,75 miljoonaa euroa ja Leader-ryhmät paikallisiin ja pienempiin hankkeisiin noin 1,1 miljoonaa euroa.

Rahoitusta on saatavilla etenkin yritysten kehittämiseen ja toimintaympäristön kohentamiseen ydinmaaseudulle

EU:n maatalouspolitiikan keskeisenä tavoitteena on pitää maaseudun elinkeinoelämä vireänä ja lisätä työpaikkoja. Etenkin halutaan kehittää ja turvata alkutuotannon toimintaedellytyksiä, mutta myös maaseudun muun yritystoiminnan uudistumista ja kasvua tuetaan. Maaseuturahoitusta suunnataan etenkin harvaan asutulle maaseudulle.

Ohjeet ja yhteystiedot 

Yritys- ja hanketukihakemukset tehdään uudistuneessa Hyrrä-asiointipalvelussa. Hakemus tulee heti vireille, kun sen lähettää Hyrrässä. 

Ohjeita ja neuvontaa saat Uudenmaan ELY-keskuksesta ja alueesi Leader-ryhmästä. 

Johtava asiantuntija Maria Konsin-Palva, Uudenmaan ELY-keskus, puh. 0295 021 081

Kehittämisyhdistys SILMU ry (Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Pukkila ja Sipoo), toiminnanjohtaja Anette Vihanto, puh. 041 442 6602

Lue lisää: https://maaseutu.fi/yrittajalle/