1.11.2017 klo 11:20
Uutinen

Vihainen Talouspäällikkö kyselee ja keskustelee

Riihimäen vuoden yrittäjänä on palkittu Vihainen Talouspäällikkö Oy:n yrittäjät Juha-Matti ja Paula Sivula. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Riihimäen Yrittäjät luovuttivat palkinnon Vanajanlinnassa järjestetyssä Riihimäen yrittäjäjuhlassa lauantaina 28.10.2017

Juha-Matti ja Paula Sivula halusivat alusta alkaen erottua muista alan yrityksistä. He päättivät tehdä sen voimakkaalla, jopa hyökkäävällä yrityskuvalla. Vihainen Talouspäällikkö keskustelee ja kyselee yrityksen asioiden perään sekä tarjoaa henkilökohtaista ja asiakaslähtöistä konsultointia ja talousneuvontaa.

Heidän missionsa on auttaa asiakkaita kehittämään heidän yritystoimintaansa. Keinoina on pk-yritysten taloushallinnon sähköistäminen ja yritysten talouden ohjaus ja tuki, johon olennaisena kuuluu talouden seuranta ja raportointi.

– Yrityksillä on tarve seurata liiketoimintansa kehitystä ja me rakennamme siihen toimintamalleja. Yrityksen toiminnanohjaus sovitetaan kirjanpitoon, Juha-Matti Sivula selittää.

Juha-Matti Sivulan mielestä taloushallintopalveluiden ostamisen pitää olla helppoa. Vihainen Talouspäällikkö Oy tarjoaa palveluja kiinteällä kuukausihinnalla. Palvelupaketteina heillä on Säyseä, Ankara ja Piiskuri. Minimissään Säyseä-kirjanpitopaketti tarjoaa lakisääteiset tilitoimistopalvelut. Piiskuri on kovan kontrollin paketti, ulkoistettu talouspäällikkö.

Sähköinen taloushallinto on viime vuosina mullistanut alaa laajalti, ja muutoksia on odotettavissa myös jatkossa. Kirjanpitäjän työ ei tule katoamaan, mutta se muuttuu kaiken aikaa. Kirjanpitäjältä vaaditaan jatkossa yhä enemmän osaamista ja näkemystä asiakkaan tilanteen ymmärtämiseksi. Kirjanpitäjän täytyy myös kyetä kommunikoimaan havaitsemansa asiat asiakkaan ymmärtämällä tavalla.

– Tulee olemaan haaste, että alan koulutus pysyy perässä. Kirjanpito ei itsessään houkuttele tarpeeksi nuoria. Pitäisi lisätä nuorten ymmärtämystä siitä, mitä valmiuksia kirjanpidon osaaminen antaa työelämään ja mihin kaikkialle kirjanpitoa opiskelleet työelämässä sijoittuvat.

Vihainen Talouspäällikkö on kasvanut kuudessa vuodessa yhden miehen yrityksestä isoksi tiimiksi ja laajentanut toimintaansa yritysostoilla Riihimäeltä Nummelaan ja Turenkiin. Janakkalalainen Palvelujana tuli osaksi Vihaisen Talouspäällikön liiketoimintaa viime helmikuussa.

Vuonna 2017 yrityksen liikevaihto kasvaa noin 30 prosenttia nousten noin 700 000 euroon. Suoraan Vihaisen Talouspäällikön palkkalistoilla on kymmenen työntekijää ja lisäksi siinä työskentelee kolme työntekijää toisen yrityksen kautta.

– Työporukka on tärkeä, henkilöstömme tämän jutun tekee. Ilman heitä tämä olisi jo loppunut.

Juha-Matti ja Paula Sivulalla on neljä lasta. Perheen ja yrityksen kasvattamisen yhteensovittaminen on vaativaa.

– Omasta jaksamisesta pitää huolehtia. On varattava välillä kalenterista aikaa jollekin ihan muulle.

Sivula näkee, että oman hyvinvoinnin vuoksi työn suunnittelu on tärkeää ja sitä hän on myös työyhteisössään halunnut korostaa. Suunnitelmallisuuteen liittyy sekin, että työt tehdään pois kiireettömästi ennen viimeisiä määräaikoja.

– Myös asiakkaat pyritään opettamaan siihen, että kaikkea ei tarvitse hoitaa vasta sitten, kun on pakko.

Faktaa

Vihainen Talouspäällikkö Oy

Yrittäjä: Juha-Matti ja Paula Sivula
Perustettu: 2011
Työntekijöitä: 13
Liikevaihto: 700 000 €
Toimiala: Kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelu
Muuta: Toimipisteet Riihimäellä, Nummelassa ja Turengissa. Riihimäen vuoden yrittäjä 2017

www.vihainen.fi

Juttu julkaistu alunperin Hämeen Yrittäjien kotisivuilla