Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Rovaniemeläinen tilitoimistoyrittäjä Päivi Frantti tunnistaa kirjanpitotyön muutoksen

Perustaessaan PF Talous Oy:n Päivi Frantti halusi alusta asti aidosti auttaa ja kuunnella asiakkaitaan. Kirjanpitäjän työ on paljon muutakin kuin pelkkää paperityötä. Frantti on myös Rovaniemen Yrittäjien hallituksen jäsen, sihteeri ja rahastonhoitaja.

Yrityksen perustaminen oli ollut Päivi Frantin mielessä jo pitkään. Työt taloushallinnon parissa hän aloitti vuonna 1995 ja kokee alan olevan edelleen hänelle se oikea. Urallaan Frantti on työskennellyt myös osittain Helsingissä. Vuoden 2019 keväällä hänen oma tilitoimisto PF Talous Oy sai alkunsa Rovaniemellä. 

Työssään Frantti haluaa aina aidosti kuunnella asiakasta ja pyrkii auttamaan yritystä sen jokaisessa elinkaaren vaiheessa. Frantti toimii yksinyrittäjänä ja hänen yrityksensä tarjoaa sähköisesti tilitoimistopalveluita liittyen taloushallintoon ja johtamiseen. Pääosa Frantin asiakkaista on Rovaniemellä ja sähköisen taloushallinnon ansiosta myös muualla Suomessa. Vaikka asiakkaita ja työtä onkin tarjolla ympäri Suomea, Frantti kertoo itse viihtyvänsä Rovaniemellä. 

- Syntynyt täällä, asunut ja pysynyt täällä koko ikäni ja tulen myös pysymään, jos ei mitään todella merkittävää tapahdu, Frantti sanoo.
 
Perinteisesti kirjanpitotyön ajatellaan pyörivän vain papereiden ympärillä. Nykypäivänä myös kirjanpitäjän täytyy osata olla asiakkaan kanssa vuorovaikutuksessa ja jatkuvasti tekemisissä, myös myynnilliset taidot ovat tärkeässä roolissa. Frantti kokee olevansa ennemminkin asiakkaiden taloushallinnon yhteistyökumppani, ei niinkään yksin kirjanpitäjä. 

Yrittäjäjärjestö on apua, neuvoja ja verkostoja

Yrittäjäjärjestöön liittymisestä on hyötyä kaikille yrittäjille, mutta etenkin aloitteleville yrittäjille.

- Yrittäjät saavat järjestöltä paljon yrittäjyyteen liittyvää perustietoa ja neuvoja, mitä ei välttämättä aina muualta saa tai ei osaa itse yrityksen alkumetreillä kaikkia tarpeita tunnistaa, Frantti kertoo.

Suomen Yrittäjät tarjoaa usein apua yrittäjän ydinosaamisen ulkopuolelta, esim. apua sopimusasioihin, työntekijöiden palkkaamiseen liittyviin asioihin ja tällä hetkellä vallalla oleviin korona asioihin. Jäsenet saavat käyttöönsä myös erilaisia Yrittäjien verkkomateriaaleja. Frantti muistuttaa, että myös verkostoituminen on iso mahdollisuus etenkin tuoreille yrittäjille. Yrittäjäjärjestöön liittyessä rovaniemeläinen yrittäjä kuuluu sekä Rovaniemen Yrittäjiin, Lapin Yrittäjiin että Suomen Yrittäjiin. Verkostoitumismahdollisuuksia on siis paljon.

Rovaniemen Yrittäjien hallituksessa Frantti edustaa talouspuolta. Hän myös tuo hallitukselle alueen yrittäjiltä erilaisia aihioita.

- Me olemme aktiivisia yrittäjäkentän kuuntelijoita ja viemme yrittäjien asioita eteenpäin tarvittaville tahoille, kuvailee Frantti.

Frantti on myös vahvasti mukana Lions Club Rovaniemi Ronjat -naisklubin toiminnassa toimien rahastonhoitajana, sekä Suomen Lions Liitto Ry:n L- Piirin hallituksen sihteerinä.

 

Mitä yrittäjyys sinulle merkitsee?

Yrittäjänä saan tehdä mitä itse haluan. Kukaan ei sano, milloin työt tehdään, vaan saa olla ”oman itsensä herra” työajan ja tekemisen suhteen.

Tärkeimmät tulevaisuuden tavoitteet?

Tavoitteena on kasvattaa ja kehittää yhtiötäni myös työllistämällä muitakin yhtiöni palvelukseen. 

Millaista osaamista sinä tuot Rovaniemen Yrittäjien hallitukseen?

Itse ei tarvitse tietää kaikkea, sillä jokainen tuo jotain omalta osaamisalueeltaan. Tämän vuoden aikana minä olen tuonut hallitukseen talouspuolen osaamista. 

 

Päivi Frantti, KLT, HHJ Pj, on PF Talous Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja. Frantti on Rovaniemen Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen, sihteeri sekä rahastonhoitaja. Lisäksi Frantti on vahvasti mukana Lions toiminnassa.

Rovaniemen Yrittäjien sihteeri ja rahastonhoitaja:

Sihteeri tekee muistiot mm.  hallituksen kokouksista ja pitää huolen, että paperit ovat ajan tasalla. Rahastonhoitajan tehtävänä on huolehtia, että tarvittavat dokumentit löytyy ja kirjanpito on hoidettu ajantasaisesti tilitoimiston kanssa. 

 

Yhteystiedot:
 
Päivi Frantti
Puh. 040 5868 801
paivi(at)pftalous.fi

 

Kuva: Petri Teppo, Studio Artica

 

Ilona Sumala, harjoittelija

ryviestinta(at)gmail.com

 

Lisää Rovaniemen Yrittäjien uutisia >>