3.2.2020 klo 10:32
Uutinen

Jatkis-hanke sai uuden yritysvalmentajan

Omistajanvaihdoshanke Jatkiksella on paljon kysyntää ja asiakasmäärän kasvun myötä se otti projektipäällikkö Jan Kontiaisen työpariksi vuoden alusta yritysvalmentajaksi Hanna Koposen.

Hanna on opiskellut Tampereella kauppatieteiden maisteriksi ja työskennellyt Finnveralla vuodesta 2005 lähtien yritysrahoituksen parissa. Pohjois-Karjalan pk-yrityskenttä on tullut hyvin tutuksi Hannalle hänen toimiessaan viimeiset yli 10 vuotta rahoituspäällikkönä Finnveran Joensuun toimipisteessä. Hänellä on hyvät verkostot myös pankkeihin ja muihin rahoittajiin sekä alueen muihin yrityspalvelutoimijoihin. Omistajanvaihdokset ovat yksi Finnveran rahoituksen tärkeistä painopistealueista ja sitä kautta Hanna on ollut paljon tekemisissä yrityskauppojen kanssa.

Yrittäjyys on ollut aina lähellä hänen sydäntään ja kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan tulee jo perhetaustankin vuoksi.

– Olen kasvanut yrittäjäperheessä ja olin myös itsekin osakkaana perheyrityksessämme, jossa teimme sukupolvenvaihdoksen v. 2011. Kyseinen yritys myytiin v. 2019 osakekaupalla toiselle isommalle yritykselle ja näin olen saanut myös omakohtaista käytännön kokemusta yrityskauppaprosessista.

Yrityskaupoille on kova tarve Pohjois-Karjalassakin ja Jatkiksella riittää asiakkaita.

– Janin kanssa tuli syksyllä puheeksi, olisiko mahdollista lähteä hänen työparikseen hankkeeseen. Minusta yrityskaupat ovat todella mielenkiintoinen pelikenttä, joten tartuin hienoon tilaisuuteen. Tässä oppii myös itse lisää! Olen miettinyt, että omallakin kohdallani yrittäjäksi ryhtyminen voisi hyvinkin joskus tapahtua ostamalla jo toimiva yritys, jossa olisi jo hyvät pohjat valmiina, mutta myös kehittämispotentiaalia.

Hannan rooli Jatkiksessa on toimia yritysvalmentajana.

– Tapaamme yrittäjiä ja sparraamme heitä tarpeidensa mukaan. Toivon, että voin olla omalta osaltani avuksi prosessissa; pystyn neuvomaan erityisesti rahoituksen suunnitteluun ja hakemiseen liittyvissä asioissa. Tulossa on myös runsaasti erilaisia tilaisuuksia, webinaareja ja työpajoja, joihin toivomme aktiivista osallistumista yrityksen oston tai myynnin suunnittelijoilta. Esimerkiksi helmikuussa käynnistyvät “Yritykseni Arvo” -työpajat tarjoavat mielestäni loistavan mahdollisuuden päästä pohtimaan oman yrityksen arvoa ja siihen vaikuttavia tekijöitä asiantuntijoiden avustuksella ja vieläpä ilmaiseksi tämän Jatkis-hankkeen mahdollistamana. Teemme tiivistä yhteistyötä alueemme yritysneuvojien ja yksityisten yrityskauppa-asiantuntijoiden kanssa. Tavoitteena on ylipäänsä lisätä omistajanvaihdoksiin liittyvää osaamista maakunnassamme, jotta hankkeesta jää myös pysyviä hyötyjä maakuntaamme.

Meihin voi ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä yrityskauppoihin liittyvissä asioissa:

Jan Kontiainen, jan.kontiainen@yrittajat.fi, p. 040 555 4348

Hanna Koponen, hanna.koponen@yrittajat.fi, p. 040 731 5379

Mikä Jatkis?

Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n Jatkis-hanke edesauttaa ja lisää yrityskauppojen syntymistä maakunnassa. Tapaamme yritysten omistajia ja ostajia, sekä jaamme tietoa yrityskauppaan liittyvistä asioista. Autamme omistajia kauppaan valmistautumisessa ja koko prosessin suunnittelussa. Jatkiksen palvelut ovat maksuttomia.

www.jatkis.net

Teksti: Mona Teräs ja Hanna Koponen

Kuva: Joonas Hiltunen