27.6.2017 klo 21:42
Uutinen

Odotatko kuumeisesti Nokia 6 -älypuhelinta? Toimitukset alkavat tällä viikolla

HMD Globalin Nokia-puhelinten toimitukset ovat myöhästelleet pahoin kovan kysynnän takia. Yksi odotetuimmista malleista, Nokia 6, pitäisi tulla saataville pikapuoliin.

HMD Globalin lisensoima Nokian tuotemerkki on herättänyt Suomessa takavuosien tapaisen Nokia-huuman. Uusien Nokia-puhelinten kysyntä on ollut vilkasta ja osin ylittänyt odotukset.

Jälleenmyyjät aloittavat Nokia 6 -mallin toimitukset tämän viikon perjantaina. Alun perin toimitusten piti alkaa ennen juhannusta.

Erityisen huono tilanne on niillä, jotka haluavat kuutosmallinsa kuparin tai sinisen värisenä. Näiden värien toimitukset myöhästyvät heinäkuun loppupuolelle.

Jälleenmyyjien mukaan syynä ovat valmistajan toimitushaasteet. Käytännössä ongelmana voi olla kova kysyntä, jonka takia tiettyjä värivaihtoehtoja ei pystytä toimittamaan riittävästi.

Ne, jotka eivät ole tilanneet puhelinta ennakkomyynnissä, joutuvat odottamaan todennäköisesti useita viikkoja ennen kuin puhelimia on riittävästi kauppojen hyllyillä. Ennakkotilauskampanja on edelleen käynnissä.

Nokia 6 on Android-käyttöjärjestelmällä varustettu älypuhelin, jossa on 16 megapikselin takakamera ja sormenjälkitunnistin. Tallennustilaa on 32 gigatavua ja sitä voi kasvattaa muistikortilla.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi