29.7.2019 klo 09:45
Uutinen

Pitkään odotettu muutos tulossa WhatsAppiin – toimisi kahdessa puhelimessa samaan aikaan

WhatsApp on tähän asti toiminut vain yhdessä älypuhelimessa kerrallaan. Nyt tähän on tulossa muutos.

Suosittuun WhatsApp-pikaviestisovellukseen odotetaan merkittävää uudistusta. Muun muassa Mobiili.fi kertoo WABetaInfo-sivuston tietoihin nojaten, että WhatsApp toimisi jatkossa useammalla käyttäjätilillä samanaikaisesti. Sovellusta ja käytössä olevaa numeroa ei siis tarvitsisi joka kerta ”siirtää” erikseen uuteen puhelimeen.

Näin ollen WhatsAppista tulisi jatkossa enemmän Facebook Messengerin kaltainen laiteriippumaton pikaviestipalvelu.

Nykyisin WhatsAppia voi käyttää vain yhdessä puhelimessa kerrallaan. Lisäksi palvelu on ollut käytettävissä tietokoneella. Muutoksen jälkeen sovellus toimisi esimerkiksi tablet-laitteessa ja puhelimessa samaan aikaan. Uudistus mahdollistaisi WhatsAppin käytön päällekkäin iOS- ja Android-laitteessa.

Siinä missä nykyisin vanhat keskustelut ovat hävinneet jos WhatsAppin on siirtänyt alustasta toiseen (Applen pilvipalvelusta Googlen pilvipalveluun), jatkossa ne säilyisivät.

Facebook omistaa WhatsAppin. Asiantuntijat arvioivat, että somejätillä on aikomus yhdistää WhatsAppin, Messengerin ja niin ikään sen omistaman Instagramin viestit lähemmäs toisiaan yhdeksi kokonaisuudeksi.

Kuva: WhatsApp

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi