Etsi

Digi

Tutustuimme etukäteen: Samsungin uusin huippupuhelin lataa päivän käytön 30 minuutissa

Samsungin mukaan sen uutuus esittelee yhtiön parasta osaamista tähän mennessä. Muun muassa S Pen -kosketuskynää on parannettu.

Samsung esitteli myöhään eilen illalla Suomen aikaa uusimman huippupuhelimensa Galaxy Note10:n ja sen isomman version Note10+:n. Aikaisemmin Note-mallista on ollut saatavilla vain yksi kokovaihtoehto. Note10:n näytön koko on 6,3 tuumaa, isomman plus-mallin 6,8 tuumaa.

Note-malliston tuttu ominaisuus eli S Pen -kosketuskynä on uudistunut. Uudessa mallissa kosketuskynällä kirjoitettu käsiala voidaan muuttaa digitaaliseksi tekstiksi, jonka voi jakaa eteenpäin esimerkiksi Microsoft Word-tiedostona. Pikaisen testin perusteella järjestelmä tunnistaa käsialan hyvin, kunhan se on selkeästi kirjoitettu. 

Kynässä on liiketunnistin, jonka ansiosta käyttäjä voi ohjata älypuhelintaan ilmakomennoilla, koskettamatta puhelimen näyttöä. Kynää liikuttamalla voi muun muassa zoomata näkymää sisään ja ulos sekä vaihtaa etu- ja takakameran välillä. Jo edellisessä Note-mallissa ollut etälaukaisutoiminto on säilytetty ennallaan. Samsungin mukaan S Penissä riittää virtaa kymmeneksi tunniksi yhdellä latauksella.

Galaxy Note10:n mukana tulee pikalaturi, jolla akun saa ladattua täyteen 88 minuutissa. Galaxy Note+ -mallissa on isompi akku, mutta laite latautuu siitä huolimatta nopeammin, 65 minuutissa. Langattomalla latauksella molemmat puhelimet latautuvat 107 minuutissa.

Puolen tunnin latauksella Galaxy Note10:n akun luvataan keräävän riittävästi virtaa päivän käyttöön (50 prosenttia maksimista).

Uudenlainen syvyyskamera

Uutuuspuhelimissa on kolmoiskamera, joka koostuu 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 12 megapikselin laajakulmakamerasta ja 12 megapikselin teleobjektiivikamerasta. Molempien puhelinmallien kameroiden kuvanvakautusta on parannettu edellisestä malliversiosta.

Galaxy Note10+:ssa on kolmoiskameran lisäksi uusi syvyyskamera, joka tuo kuviin järjestelmäkameroista paremmin tunnetun bokeh-efektin eli syväterävyyden. Lisäksi syvyyskameralla voi luoda omia 3D-malleja. Plus-mallin syvyyskameralla voi mitata lähellä olevien kohteiden etäisyyksiä ja mittoja.

Puhelimen miinuspuolena saattaa monelle käyttäjälle olla se, että Samsung on päättänyt luopua perinteisestä 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä.

Galaxy Note10 ja Note10+ tulevat saataville väreissä Aura Glow ja Aura Black. Galaxy Note10:n suositushinta on 999 euroa (256 Gt), Galaxy Note 10+ mallien suositushinnat ovat 1149 euroa (256 Gt) ja 1249 euroa (512 Gt). Puhelimet tulevat saataville 23. elokuuta alkaen.

Teksti ja kuvat: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi