16.1.2020 klo 09:00
Uutinen

Pekka Hyysalon kevät kuluu kirjaprojektin parissa – Hän muistuttaa yrittäjiä siitä, kuinka hyvässä maassa saa toimia

Pekka Hyysalo tekee työtä tärkeiksi kokemiensa asioiden hyväksi. Maaliskuussa hän puhuu Yrittäjäristeilyllä. Hyysalon mielestä Suomi on hyvä maa yrittää.

Pekka Hyysalo antaa haastattelun kävelylenkiltään. Hänellä on tarkat aamurutiinit joka päivälle, eikä treeneistä tingitä. Hyötyliikunta, kuten puhelinhaastattelun ja kävelyn yhdistäminen on arkea Hyysalolle.

– Tämä kevät tulee olemaan erilainen kuin koskaan ennen elämässäni. Olen pyhittänyt aikaa kirjan kirjoittamiselle ja teen haastatteluja siihen liittyen, Hyysalo kertoo.

Hyysalo on entinen freestylelaskija, jonka ura katkesi vakavaan loukkaantumiseen ja siitä aiheutuneeseen aivovammaan. Lue lisää Hyysalosta täältä.

Hyysalo suunnittelee toisen kirjansa julkaisemista syyskuussa 30-vuotissyntymäpäiviensä tienoilla. Hän on haastatellut kirjaansa muun muassa Arman Alizadia sekä kenialaista hiphop-artistia Octopizzoa.

Hyysalon ensimmäisen kirjan nimi oli Fight Back: Toinen mahdollisuus ja se kertoi Hyysalon elämästä. Hän on kertonut julkisuudessa ottavansa toisessa kirjassaan kantaa itselleen tärkeään aiheeseen.

Uusi alku

Hyysalon urheilu-ura päättyi äkisti, mutta Hyysalo ei antanut periksi. Onnettumuudesta lähti ajan myötä uusi alku.

Hyysalon yritys FightBack PH Oy syntyi vuonna 2013, ja se tukee nykyään päävamman saaneita ja muita haastavissa elämäntilanteissa olevia välittämällä positiivisuutta, toivoa ja periksiantamattomuutta. Yritys myy vaatteita ja urheiluvälineitä sekä bluetooth -kuulokkeita. Hyysalo tekee myös keskimäärin 5-10 puhujakeikkaa kuukaudessa yrityksen kautta jakaen elämäntarinaansa.

– Vuonna 2020 teen yhteistyötä yritysten kanssa, ja puhujakeikoista on tullut elämäntapa.

Maaliskuussa hän on puhujana Yrittäjäristeilyllä.

– Aion puhua siitä, kuinka tärkeää asenne on yrittämisessä. Olemme jokainen onnekkaita, että saamme yrittää näin otollisessa ympäristössä, missä kansantalous toimii hyvin. Suomessa on paljon avoimia ovia ja täältä on hyvä lähteä maailmalle, Hyysalo toteaa.

Elina Hakola

elina.hakola(at)yrittajat.fi