Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Omistajanvaihdokset

Vuohelan Herkun perustaja teki kaupat Fazerin kanssa – ”Elämäntyöni gluteenittomien tuotteiden kehittäjänä saa jatkoa”

Vuohelan Herkku myy Fazerille leipomo- ja myllyliiketoimintonsa sekä leipomokiinteistön Lahdessa. Leipomotoiminta alkoi jo vuonna 1989 maatalouden sivuelinkeinona.

Vuohelan Herkku on yksi gluteenittomien leipomotuotteiden edelläkävijöistä Suomessa, jolla on uusi gluteeniton leipomo Lahdessa. Yrityksen koko tuotanto on gluteenitonta ja lisäaineiden ja allergeenien käyttö on minimoitu.

– Olen todella iloinen, että elämäntyöni gluteenittomien tuotteiden kehittäjänä saa jatkoa toisessa suomalaisessa perheyhtiössä. Kaupan myötä Vuohelan Herkun liiketoiminta kehittyy ja kasvaa, ja suomalaiset saavat entistä enemmän laadukkaita gluteenittomia tuotteita ruokapöytiinsä, sanoo Vuohelan Herkku Oy:n toimitusjohtaja ja pääomistaja Pirkko Hämäläinen.

– Erityisen tärkeäksi koen yhteisen arvomaailmamme Fazerin kanssa. Tuotteiden korkealuokkaisuus, laatu ja kotimaisuus ovat molemmille ensiarvoisen tärkeitä.

Vuohelan Herkulla on vuonna 2018 valmistunut, nykyaikainen gluteeniton leipomo Lahdessa. Maantieteellinen sijainti lähellä Fazerin Lahden leipomoa mahdollistaa tuotteiden viemisen markkinoille tehokkaasti ja luotettavasti osana Fazerin maanlaajuista jakeluverkostoa.

Yhtiöllä on 80 työntekijää ja liikevaihto vuonna 2018 oli 8,6 miljoonaa euroa.

Viimeiset 15 vuotta hyvän kasvun vuosia

Pirkko Hämäläinen aloitti leipomotoiminnan vuonna 1989 Vuohelan tilalla maatalouden sivuelinkeinona. Yrityksen hän perusti vuonna 2003. Yrittäjän oma keliakia-diagnoosi vaikutti yritystoiminnan suunnan valintaan ja vuonna 2005 Vuohelan Herkkupuoti alkoi valmistaa pelkästään gluteenittomia tuotteita.

Viimeisen 15 vuoden aikana Pirkon yritys on kasvanut nopeasti. Nykyään yritys pyörittää myllyä Joutsassa, kahvila-ravintolaa Hartolassa sekä leipomoa ja leipomonmyymälää Lahdessa. Vuohelan Herkulla on valikoimissa reilu 70 tuotetta jauhot ja jauhoseokset mukaan luettuna.

Vuohelan Herkku on tahkonnut useita yrittäjäpalkintoja, muun muassa Päijät-Hämeen Maakunnallisen Vuoden Yrittäjä 2017 -palkinnon.

 

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta(at)yrittajat.fi