2.1.2019 klo 10:54
Uutinen

Sushilla maineeseen noussut Citymarket-kauppias kiinnosti eniten: Katso Yrittajat.fin vuoden 2018 luetuimmat

Yrittäjät.fissä luettiin ahkerasti paitsi järvenpääläisestä sushista, myös huijauksista ja EU:n tietosuoja-asetuksesta.

Kesäkuussa Yrittajat.fin lukijat saivat ihmeteltäväkseen artikkelin Järvenpään Citymarket-kauppiaasta, jonka myymän sushin perässä ajetaan aina Oulusta asti. Samaisesta aiheesta kirjoitti hieman myöhemmin myös Helsingin Sanomat.

1. Järvenpään Citymarketista kasvoi ilmiö, jonka perässä matkustetaan Oulusta asti: ”Ainakin viisi ihmistä on vaihtanut asuinpaikkaa kaupan takia”

Heti Markku Hautalan vanavedessä lukijoitamme kiinnosti ajankohtainen ja kaikkia suomalaisia yrityksiä koskeva aihe: EU:n tietosuoja-asetus. Aihe poiki myös runsaasti kyselyitä Suomen Yrittäjien puhelinneuvontaan. Somessa tietosuoja-asetus herätti kysymyksiä etenkin siitä, mitä käytännön toimenpiteitä yrittäjiltä vaaditaan.

2. Näin varaudut EU:n tietosuoja-asetukseen: Juristi kertoo, mitä vähintään täytyy tehdä

Maksutapalisä osoittautui asiaksi, joka ei ollut kaikkien yrittäjien tiedossa. Siksi sen perimisestä olikin syytä kirjoittaa.

3. Tiesitkö? Maksutapalisää ei saa enää periä asiakkaalta

Petokset ja huijaukset nousivat jälleen puheenaiheiksi, eivätkä syyttä. Erilaisten huijausten määrä on lisääntynyt ja niistä on varoitettu sekä yrittäjiä että kuluttajia. Yrittäjän kannattaakin olla valppaana myös tänä vuonna, sillä ikävä ilmiö on tullut jäädäkseen.

Huijausuutisten rintaman katkaisi veronpalautusuutinen. Tuhannet toiminimiyrittäjät hämmästyivät, kun verottaja nappasi osan veronpalautuksista. Syyksi paljastui se, ettei tieto maksetuista alveista tai työnantajamaksuista ehtinyt kirjautua verottajan järjestelmään, jos ne oli maksettu eräpäivänä.

4. Poliisi varoittaa yrittäjiä: uusia petoksia uusissa muodoissa – ”luottotappion vaara erittäin suuri”

5. Verottaja nappasi tuhansilta yrittäjiltä veronpalautuksia – näin saat rahat takaisin

6. Varo tätä veronpalautushuijausta!

7. Poliisi varoittaa: Näillä uusilla petostavoilla huijattu jo kymmeniä yrittäjiä

8. Kattava tietosuojaopas julki – ”Tarkoituksena auttaa yrittäjää selviytymään vaadituista toimenpiteistä”

Vuoden alussa uutisoimme Pirkanmaalla toimivasta yrittäjästä, joka oli saanut Patentti- ja rekisterihallituksesta (PRH) ilmoituksen yrityksensä vireillä olevasta kaupparekisteri-ilmoituksesta. Muutos oli pantu vireille edellisenä perjantaina.

– Soittaessani sinne sain tietää, että joku on ilmoittanut paperisella ilmoituksella uudet jäsenet yritykseni hallitukseen ja muuttanut yrityksen osoitetta, yrittäjä kertoi.

9. Yrittäjä kertoo: Näin rikolliset yrittivät kaapata firmani

10. ”Tuli huijarille kalliit aamukahvit”: Koulutusyritys ohjaa laskut roskaposteihin – Yrittäjän kolmen vuoden kärsimys päättyi voittoon

Tervetuloa tänäkin vuonna kiinnostavien uutisten pariin!

Teksti ja kuva: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi