10.7.2020 klo 09:16
Uutinen

Yrittäjän uutisviikko 28: Omistajanvaihdoksia ja iskuja läpi harmaan kiven

Viikon tarinoissa toistuu sama teema: Syksyn onnistuminen on kiinni rajoituksien purkamisesta. Toisin sanottuna koronan toinen aalto huolettaa yrityksiä. Palvelusektorilla keskittyminen jatkuu: varhaiskasvatusjätti ostaa kotimaisen toimijan, joka juuri ilmoitti toiminnan laajentamisesta Hämeenlinnassa.

Syyskuu toivoa täynnä

Torsti Niemisen ExpoNova on yhden miehen yritys, joka järjestää antiikki- ja vintagemessuja ympäri Suomea. Alkuvuosi näytti lupaavalta: Useissa messutapahtumissa rikottiin kaikkien aikojen kävijäennätyksiä ja varauskirja koko messuvuodelle oli täynnä. Maaliskuu muutti kuitenkin kaiken. Nyt yrittäjä seuraa herkeämättä Aluehallintaviraston määräyksiä ja toivoo, että messutapahtumat jatkuisivat normaalisti elokuusta lähtien, sillä syyskuulla on odottamassa kolme loppuunmyytyä tapahtumaa. Lue (9.7.) artikkeli tästä >>

Tapahtuma-alalla korona vei totaalisesti mahdollisuuden harjoittaa elinkeinoa. Koko ala on ollut täysin seis ja tulee olemaan vielä pitkään, sanoo Torsti Nieminen.

Lue myös

Varhaiskasvatusala keskittyy

Pilke päiväkodit Oy jatkaa Touhula Jukolan toimintaa Hämeenlinnassa Kekkurinkadulla. Yhtiöllä on ennestään kaupungissa yksi päiväkoti. Pilke tiedotti edellisellä viikolla yritysjärjestelystä, jossa se siirtyy osaksi norjalaista varhaiskasvatusjätti Läringsverkstedettiä. Pilkkeellä on Suomessa 146 päiväkotia ja yli 2000 työntekijää. Norjalaisyhtiö on puolestaan Pohjoismaiden suurin yksityinen varhaiskasvatuspalveluiden tarjoaja. Sillä on toimintaa Norjassa, Ruotsissa, Saksassa, Latviassa ja Dubaissa. Lue juttu (7.7) tästä >>

Perheille ja työntekijöille on 7.7.2020 viestitty päiväkodin toiminnan jatkumisesta. Tavoitteena on, että entinen Touhula-päiväkoti avataan Pilke-päiväkotina elokuun alussa.

Lue myös

Tulossa vilkas loppukesä ja syksy

Eerikkilässä asiakkaita on otettu jälleen vastaan 1.6 alkaen. Asiakkaat ovat uusineet kevään varauksia kesälle ja syksylle. Vapaa-ajan matkustajia on ollut paljon, erityisesti juhannus oli suosittu ja esimerkiksi salibandymaajoukkueet leireilevät jälleen. Heinäkuussa järjestetään useampi rippileiri ja yritysasiakkaat palaavat elokuussa. Syksyllä Eerikkilässä alkaa Luonto- ja matkailualan koulutusta. Lue artikkeli (7.7) tästä.

Eerikkilässä uskotaan, että ihmisten kiinnostus omaan hyvinvointiin ja ulkona liikkumiseen on kasvanut ja kasvaa edelleen.

Lue myös: (25.6.) Kotimaan matkailu kuumenee

Muita kiinnostavia aiheita