1.2.2018 klo 13:34
Uutinen

Vimpelissä tietosuojailta, koskeeko se kaikkia yrittäjiä?

Luuletko, ettei tietosuoja-asetus koske sinun yritystäsi? Silloin sinulla ei varmaan ole yhtään asiakasta tai työntekijää. Tietosuoja-asetus koskee kaikkia yrittäjiä.

Yrityksissä tuntuu olevan vallalla yleinen käsitys, ettei tietosuoja koske juuri meidän yritystämme. Tietosuoja-asetus tulee voimaan 25.5.2018. Vimpelin Yrittäjien Talous- ja tietosuojaillassa Toni Harjula puhuu selkeästi, mitä tietosuoja-asetus käytännössä tarkoittaa.

– Kyllä tämä koskee ihan jokaista yritystä. Tietosuoja-asetus liittyy siihen, että kaikkia tietoja, joita voidaan yhdistää henkilöihin on jatkossa käsiteltävä yrityksissä asetuksen edellyttämällä tavalla. Aika monella yriyksellä on työntekijöitä, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita. Kyllä tämä koskettaa kaikkia, Japo Yhtiöiden toimitusjohtaja Toni Harjula huomauttaa.

Sanktioihin kannattaa varautua, jos tietosuoja-asiat eivät ole kunnossa yrityksissä 25.5. jälkeen. Yritys voi joutua maksamaan sakkoa 4 % liikevaihdostaan. Tietosuoja-asiat kannattaa siis laittaa kuntoon ajoissa.

Lue lisää ja ilmoittaudu Talous- ja tietosuojailtaan!