19.2.2012 klo 20:07
Uutinen

Henkiin puhallettu aamupalatilaisuus herätti kiinnostusta Orimattilan yrittäjissä

Keskiviikkona 1.2.2012 järjestivät Orimattilan Kaupunki, LAKES ja Orimattilan Yrittäjät yhteistyössä aamupalatilaisuuden Kehräämön Kahvilassa.

Ohessa Orimattilan Sanomien toimittaja Anna Hakaman kirjoittama artikkeli aamupalatilaisuudesta.

Henkiin puhallettu aamupalatilaisuus herätti kiinnostusta Orimattilan yrittäjissä

Unholaan jäänyttä yrittäjien aamukahvittelutilaisuutta herätellään henkiin Orimattilassa. Keskiviikkoaamunsa Orimattilan yrittäjät aloittivatkin Kehräämön kahvilan aamiaisherkkujen äärellä.

Yrittäjien puheenjohtaja Pirjo-Liisa Virtanen kertoi, että jatkossa vastaavia tilaisuuksia aiotaan järjestää joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkoaamuna. Vetäjinä yrittäjien kanssa ovat kaupunki ja Lakes, joista kukin vuorollaan isännöi tilaisuutta.

Ensimmäisen tapaamisen isännöi yrittäjät, joiden toimesta tapaamiset on päätetty herättää aloittaa.

– Tilaisuuksien tavoitteena on tarjota tietoa, vahvistaa yrittäjien ja kaupungin sekä Lakesin välistä yhteistyötä, ja tietenkin tavata toisia yrittäjiä. On sovittu, että tapaamisia järjestetään kesäkuulle asti, ja syksyllä ne jatkuvat, Virtanen kertoi.

– Väkeä on mukavasti, ja mikä minusta on positiivista, paikalla on myös hallituksen ulkopuolisia yrittäjiä, jotka ovat ottaneet kutsun vastaan, Virtanen iloitsi ennen tilaisuuden alkamista.

Yrittäjien puheenjohtaja arvioi tapaamisten vetovoiman riittävän jatkossakin, joskin riippuen sitä, millainen vuorovaikutus tilaisuuksissa saadaan aikaan.

– Pyrimme lisäämään vuorovaikutusta yrittäjien, kaupungin ja Lakesin kesken, sillä me kaikki tarvitsemme toisiamme.

Tilaisuus tavoitti yrittäjät

Yrittäjä Laura Meronen on lähtenyt tilaisuuteen lehti-ilmoituksen innostamana, ja hän tiedustelikin Virtaselta mahdollisuutta liittyä Orimattilan yrittäjiin.

– Yrittäjänä olen ollut aika kauan ja minun on pitänyt jo aiemmin liittyä yrittäjiin, Meronen kertoi.

Meronen uskoi tapaamisten olevan hyödyllisiä, ja hän arveli, että mikäli kokee hyötyvänsä ensimmäisestä tilaisuudesta, tulee paikalle toistekin.

– Myös aamun ajankohta on minusta oikea, hän kiitteli.

Yrittäjä Aimo Lappalainen kuuluu yrittäjien hallitukseen, mikä luonnollisesti sai hänet lähtemää tilaisuuteen. Lappalaisen kanssa samassa pöydässä istui Akku ja varaosan Toivo Turkulainen.

– Aimo minut houkutteli mukaansa. Olen lähinnä kuunteluoppilaana. Kellonaika ei ole liian aikainen, monesti tähän aikaan ollaan jo työmaalla, Turkulainen tuumasi.

Katsaus lähitulevaisuuteen

Aluksi Virtanen kertasi yrittäjäyhdistyksen tärkeimmät tehtävät sekä valotti lähitulevaisuuden suunnitelmia, joihin kuuluu muun muassa ensiapukoulutusmahdollisuus. Maaliskuun lopulla perinteisen teatteri- tai konserttivierailun sijaan on tarkoitus lähteä Asikkalan Lehmonkärjen lomakylään viettämään tutustumis- ja virkistymispäivää.

Kaupunginjohtaja Osmo Pieski kertoi kaupungin ja yrittäjien yhteistyöstä. Kaupungin edustus on mukana myös yrityskierroksilla, jotka Pieskin mukaan on yrityksissä koettu tärkeiksi.

– Mitä pienempiin yrityksiin olemme menneet, sitä tärkeämmäksi käynti on koettu. Joskus yrittäjä on todennut, että tulee ihan usko omaan tekemiseen, kun tullaan käymään. Yritysvierailut ovat olleet tärkeämpiä kuin olisin osannut uskoakaan, Pieski totesi.

Pieski väläytti yhdeksi tulevaisuuden mahdollisuudeksi sellaista, että Lakesiin kuuluvat väkimäärältään pienemmät kunnat saisivat mahdollisuuden olla Lakesissa mukana nykyistä löyhemmin, jolloin myös näiden kuntien jäsenmaksut olisivat matalammat.

Kehittämisjohtajan Kimmo Kuparisen johdolla tilaisuudessa käytiin läpi kaupungin meneillään olevia hankkeita.

Lakesin kuntayhteyshenkilö Jari Eskola puhui Lakesin toiminnasta ja paikalla olijoiden toimesta esiin nostettiin myös yrityskummitoiminta. Kuukauden päästä järjestettävässä aamupalatilaisuudessa isäntänä toimii Lakes.

Anna Hakama
Orimattilan Sanomat 2.2.2012