5.12.2020 klo 12:14
Uutinen

Vuoden Yrittäjä 2020 – Salhydro Oy

Salhydro Oy:n yrittäjäperheestä Vuoden Yrittäjä 2020. Nurmijärven Yrittäjät ry perusteli valintaansa omistajien tahdolla ja kyvyllä tehdä kannattavaa yritystoimintaa – vuosikymmenestä toiseen.

Jos ei perheyritys Salhydro Oy nimenä aiemmin kuulunut kuntalaisten arkeen, ei uusien Ilvesvuoren harjalle moottoritien varteen juuri avattujen toimitilojen ohi voi ajaa pohtimatta, mitä siniset kirjaimet pitävät sisällään.

Kone- ja laitevalmistajien, teollisuuden ja raskaskonekorjaamoiden keskuudessa nimi on ollut kuitenkin tuttu jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Alkuun Nurmijärvellä syntyneen ja nuoruutensa viettäneen Reijo Salmisen perustama, myöhemmin perheyritykseksi kasvanut ja nykyisin poikien Marko, Mika ja Juhan Salmisen luotsaama Salhydro Oy tuo maahan ja myy hydrauliikkaosia, pneumatiikkaa, teollisuusletkuja, liittimiä ja kunnossapitotarvikkeita. Maahantuonnin lisäksi yritys suunnittelee ja toteuttaa jonkin verran kokoonpanoja.

Yritys tunnetaan laajasta tuotevalikoimastaan, joka on koottu asiakkaiden toiveiden mukaisesti ja sen ylläpitämiseksi rakennettu jälleenmyyntiverkosto kattaa koko maan. Omia toimipisteitä Salhydrolla on Nurmijärven lisäksi Tampereella, Turussa ja Jyväskylässä. Hydromarketteja löytyy kolmesta kohdin Helsinkiä ja Keravaa.

Nurmijärven Yrittäjien ja sen palkitsemislautakunnan puheenjohtaja Pirjo Kivistön mukaan Salhydro Oy on tehnyt vahvaa nousua toimialallaan useita vuosia peräkkäin. Sen talous on vakaalla pohjalla, mikä kertoo omistajien kyvystä ja tahtotilasta tehdä kannattavaa liiketoimintaa. Yritys on myös merkittävä työllistäjä; sen reilusta 70 henkilöstä viitisenkymmentä työskentelee Nurmijärvellä. Yrittäjien jäsen Salhydro on ollut miltei alusta asti.

Yrityksessä iloitaan itse asiassa Vuoden Yrittäjä-kunnianosoituksesta jo toistamiseen Reijo Salmisen vastaanotettua palkinnon ensi kerran vuonna 1997. Tuolloin rakennettiin laman jälkeistä Suomea. Nyt kunniakirja on osoitettu isän lisäksi myös pojille ja eletään vallan toisenlaisia aikoja.

Yritys satsaa kuitenkin tulevaisuuteen, josta osoituksena ovat uudet noin 7 000 neliön toimitilat näkyvällä paikalla Ilvesvuoressa. Uusi pääkonttori, noutomyymälä 24/7-palveluineen sekä keskusvarasto mahdollistaa toimitusjohtaja Marko Salmisen mukaan toiminnan korkean automaatioasteen ja sen kaikenpuolisen tehostumisen entisestään.

Reijo, Marko, Mika ja Juha Salminen vastaanottivat Vuoden Yrittäjä -huomionosoituksen maanantaina 30.11.2020 poikkeuksellisesti yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajiston onnittelukäynnillä ilman suurempaa yleisöä.

Teksti: Heli Heikkilä