Vantaan Yrittäjät | Yrittajat.fi

Etsi

Carita Orlando toimii Pääkaupunkiseudun Yrittäjien ja Vantaan Yrittäjien puheenjohtajana ja istuu Suomen Yrittäjien hallituksessa.

Carita on talouden, verotuksen ja työllistämiseen liittyvien kysymysten asiantuntija. Hän perusti tilitoimiston vuonna 2005 ja kasvatti sen kymmenessä vuodessa 15 työntekijän työpaikaksi. Hän on myös toiminut hotellialan yrittäjänä yhdessä miehensä kanssa. Tällä hetkellä hän toimii taloushallinnon kouluttajana ja yrityskonsulttina.

Carita on pitkään toiminut yrittäjyyteen vaikuttavissa luottamustehtävissä ja on mm. Vantaan Uusyrityskeskuksen hallituksen jäsen, Finnveran hallintoneuvoston jäsen ja Taloushallintoliiton asiantuntijatyöryhmän jäsen. Carita ottaa aktiivisesti kantaa yrittäjien kokemiin epäkohtiin ja pyrkii vaikuttamaan yritysten toimintaedellytyksiin niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Hänen asiantuntevia kirjoituksia on julkaistu usein mm. Helsingin Sanomissa ja Kauppalehdessä. Carita toimii Vantaalla kaupunginvaltuutettuna.

Carita on aktiivinen, sosiaalinen, yhteistyökykyinen ja positiivisesti asioihin suhtautuva uudistaja. Hänellä on laaja yhteiskunnallinen verkosto.

Caritan päätavoitteet yrittäjyyden toimintaedellytysten edistämiseksi:

Luotettava ja pitkäjänteinen veropolitiikka
Osinkoverotuksen tulee olla nykyistä selkeämpi ja yrittämiseen kannustava. Yritysverotuksen taso on oltava kansainvälisesti kilpailukykyinen ja Suomeen investoimisen pitää olla houkuttelevaa. Pääomatulon verotus ei saa kiristyä, päinvastoin.

Työllistämisen riskiä tulee pienentää
Työmarkkinoiden sääntelyä tulee purkaa. Paikallinen sopiminen tulee saada voimaan ja työllistämiseen liittyvää byrokratiaa purkaa.

Malttia sääntelyyn
Byrokratiaa ja moninkertaista tietojen lähettämistä tulee vähentää. Tavoitteena pitää olla yhden luukun periaate.

Julkiset hankinnat mahdollisiksi myös pienyrittäjille
Tulevassa sote-uudistuksessa tulee huomioida pienyrittäjät. Palveluseteli tulee ottaa laajasti käyttöön.

Tutustu Caritan vaaliesitteeseen carita_orlando.pdf

 

Vantaan Yrittäjien tapahtumia